Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Enflasyon Nedir?

Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?

Birikimlerini akıllıca değerlendirmek, varlığını büyütmek istiyorsan işe bir yatırım hesabı açmakla başlayabilirsin. Birçok yatırım aracını alıp satabilmene olanak sağlayan yatırım hesabı bu sayede uzun vadede yüksek kâr oranları elde edebilmeyi mümkün kılar. Yatırım yapmaya başlamak ve yatırım hesabı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için doğru yerdesin! Yatırım hesabı nedir, yatırım hesabı nasıl açılır gibi pek çok sorunun yanıtı bu yazıda seni bekliyor.


Yatırım Hesabı Nedir?

Bireylerin veya kurumların finansal enstrümanlara yatırım yapabilmelerini sağlayan hesaba yatırım hesabı adı verilir. Yatırım hesapları, hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları, emtialar, döviz ve diğer finansal araçlar gibi çeşitli varlıklara yatırım yapabilme olanağı sağlar. Bireylerin ve kurumların finansal hedeflerine ulaşmaları noktasında önemli bir aracı olan yatırım hesabı ile sen de çeşitli stratejiler ve analizler kullanarak portföyünü yönetebilirsin. Yatırımcılara yalnızca birikim yapma noktasında değil getiri elde etme ve risklerini yönetme noktasında da yöntemler sunan yatırım hesabı, günümüzde geleceğe yönelik mali hedefler için önemli bir araçtır.

Yatırım Hesabı Açmak Neden Önemlidir?

Özellikle uzun vadeli planlarında elindeki paranın enflasyon artışı gibi sebeplerle değer kaybetmemesi için paranı altın, döviz, hisse senedi, yatırım fonları, tahvil ve bono gibi varlıklara çevirmeyi değerlendirebilirsin. Bu mevduat araçları sayesinde hem elindeki paranın enflasyon artışı sebebiyle değer kaybetmesini önleyebilir hem de birikimini çoğaltabilirsin. Bunu yapabilmek için de bir yatırım hesabı açman şart! Yatırım hesabı açmak için bankalar, aracı kurumlar ya da finans şirketleri tarafından sunulan seçenekleri değerlendirebilir; birikim hedefine en uygun olanı tercih edebilirsin.

Yatırım Hesabı Nasıl Açılır?

Yatırım hesabı açmak için gerçekleştireceğin adımlar seçtiğin kuruma göre farklılık gösterecektir. Dilersen ON Mobil’in kullanıcı dostu arayüzü ve hızlı işlem yetenekleriyle kolay ve hızlı yatırım olanaklarından yararlanabilirsin. Eğer hala ON’lu değilsen ve bir yatırım hesabı açarak birikimlerini akıllıca yönetmek istiyorsan şu adımları izleyebilirsin:

Hemen ON Mobil uygulamasını indir, "Müşterimiz Ol" adımı üzerinden formu doldur. Ardından uzman müşteri temsilcimiz ile yapacağın görüntülü görüşme sonucunda dakikalar içinde ON’lu olacaksın. Şimdi yatırım hesabını kolayca açabilirsin…

• ON Mobil veya ON İnternet Şubesi üzerinden “Yatırımlar” menüsünü kullanarak “Hisse Senedi” ve “VİOP” ürünlerimiz için Hesap Aç butonuna tıkla,

• ON Mobil uygulamasındaysan, tekrar şifre girmeye gerek kalmadan ON İnternet Şubesi’ndeki ilgili adıma kolayca yönlen,

• Yatırım Sözleşmelerini onaylayıp Uygunluk Testini tamamlayarak kolayca yatırım hesabı aç.

• Açılan Yatırım hesabın Merkezi Kayıt Kuruluşu tarafından aktive edilerek, Hisse Senetlerin Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde kendi ad ve yatırım hesap numaran altında saklanır.

Yatırım yapmaya hemen başlamak için belirlediğin tutardaki parayı hesabına aktararak alım satım yapabilirsin.

Nereye Yatırım Yapabilirim?

Yatırım hesabı açma işlemlerini tamamladıktan sonra

• Hisse senedi,

• Döviz,

• Kıymetli madenler ve birçok farklı yatırım alternatifi ile portföyünü zenginleştirebilir ve riskini daha iyi yönetebilirsin.

Temel amacını ve beklentini belirlediğinde neye yatırım yapacağına karar vermek çok daha kolay olacaktır. Ayrıca yatırım yaparken riskleri anlamak ve buna göre hareket etmek için gerekli bilgi ve deneyime sahip olmak önemlidir. Bu süreçte daha küçük yatırımlarla başlamak ve piyasa analizleri yaparak, uzman tavsiyelerini takip ederek yatırımları çeşitlendirmek ve büyütmek çok daha sağlıklı olacaktır.


Yatırım Hesabı Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birikimlerini değerlendireceğin yatırım hesabının bağlı olduğu kuruluşla ilgili yeterli bilgiye sahip olman oldukça önemli. Bunun için aracı kurumla ilgili şu kriterlere dikkat edebilirsin:

• Aracı kurumun ilgili finansal otoriteler tarafından denetlendiğinden ve gerekli lisanslara sahip olduğundan emin olmalısın.

• Kurumun sektördeki itibarı, müşteri yorumları ve geçmiş performansını araştırabilirsin.

• Hisse senedi alım-satımında ve diğer yatırım işlemlerinde alınan komisyon oranlarını karşılaştırabilirsin.

• Ürün yelpazesini öğrenebilirsin; bunun için hisse senetleri, tahviller, yatırım fonları, döviz ve diğer finansal enstrümanlar gibi çeşitli yatırım araçları sunuluyor mu sorusunu sorabilirsin.

• Aracı kurumun yatırım platformu yeterli teknolojik altyapıya sahip mi? “Kullanımı kolay ve güvenli bir yatırım platformu sunuluyor mu ve mobil uygulama mevcut mu?” gibi sorular sorabilirsin.

• Ayrıca kurumun müşteri hizmetlerinin ne kadar ulaşılabilir olduğu da önemli bir noktadır.

Yatırım hesabını güvenle ve düşük komisyon fırsatlarıyla açmak isteyenlerin içi ON’la rahat!

Yatırım Hesabı ile Yapabileceklerin

Yatırım hesabı açtığında aşağıdaki şu hizmetlere kolayca erişebilirsin:

• Yatırım hesabın aracılığıyla çeşitli finansal enstrümanlar alıp satabilirsin.

• Hesabından transfer yapılabilecek diğer tüm banka hesaplarına para transferi yapabilirsin.

• Yatırım hesabı işlem geçmişini ve bakiyeni raporlar aracılığıyla görüntüleyebilirsin.

• ON Yatırım Hesabı açtığında; ON Robo ve ON Fon Evreni yapay zeka ve analitik araçlarını kullanarak sana özel kişiselleştirilmiş yatırım önerilerini görebilirsin.

• ON Mobil ile yatırımlarını her an her yerden takip edebilirsin.

• Güncel piyasa durumunu takip edebilirsin.


Yatırım Hesabı Kaç Yaşında Açılır?

Yatırım hesabı açmak için reşit olmak yani 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir. Bu, yasal olarak kendi başına finansal kararlar alabilme yeteneğine sahip olunduğu yaştır.
Hisse senedi yatırımlarıyla ilgili daha fazla fikir edinmek için “Hisse Senedi Nedir?” başlıklı yazımızı inceleyebilirsin.

* Sadece bilgi amaçlıdır, banka açısından bir bağlayıcılığı yoktur.