Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Alışveriş Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı Temassız Ödeme Hakkında Merak Edilenler Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Döviz Nasıl Değerlendirilir, Döviz Yatırımı Nasıl Yapılır? Bankacılık ve Finansta Yapay Zekâ Kullanımı Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Emeklilik Planı Nedir? Nasıl Oluşturulur? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Metaverse Nedir? Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS Portföy Yatırımı Nedir? E-İmza Nedir, Nasıl Alınır? Dijital Vatandaşlık Nedir? Enflasyon Nedir?

Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Araç sahibi olmak pek çok kişinin hayallerinden biri. Yüksek maliyetler nedeniyle bu hayali gerçekleştirebilmek herkes için kolay olmayabiliyor. Bu noktada ise taşıt kredisi devreye giriyor. Peki taşıt kredisi nedir? Araç sahibi olmak isteyenlerin taşıt alımını kolaylaştıran bir finansman çeşidi olan taşıt kredisi ihtiyaç dahilinde gerek duyulan finansmanı sağlayarak araç alımını kolaylaştırıyor. Peki bu taşıt kredisi tam olarak ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Bu yazıda araç kredisi hakkında detaylara değindik, işte o bilgiler.

Taşıt Kredisi Nedir?

Taşıt kredisi, araç satın almak isteyen kişilerin istedikleri taşıtı alabilmelerini kolaylaştıran bir finansman çeşididir. Yeni veya ikinci el araç satın alımlarında kullanılabilen taşıt kredileri alınacak taşıtın çeşidine göre de farklılaşabiliyor. Araba, motosiklet veya tekne olmak üzere birden fazla seçenek bulunabiliyor. Banka ve finans kuruluşlarından sağlanan bu kredinin sunduğu olanak değişebiliyor. Taşıt kredisi kullanımı genellikle araç bedelinin belirli bir yüzdesi oranında veriliyor. Geri ödeme üzerine kurulu olan bu finansman desteği borçlanacak kişinin maddi durumuna ve bankanın sağladığı koşullara göre belirlenerek araç sahibi olabilmeyi mümkün kılıyor.
Ayağını yerden kesecek kredi ON’da! Taşıt Kredisi başvurunu yapmak için hemen tıkla!

Taşıt Kredisi Şartları Nelerdir?

Taşıt kredisi kullanabilmek için karşılanması gereken belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlar çoğu finans kuruluşunda benzer olsalar da bazı detaylara bağlı olarak değişebiliyor. ON taşıt kredisi şartları arasında 18 yaşını doldurmuş olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak başlıca şartlar arasında yer alıyor. Bu şartları karşıladığın müddetçe anlaşmalı bayiler üzerinden istediğin aracı almaya yönelik işlemlerini başlatabilirsin.

Taşıt Kredisi Nasıl Kullanılır?

Araç sahibi olmak isteyen birçok kişi tarafından tercih edilen taşıt kredisi, istediğin aracı alabilmen konusunda finansal bir destek sağlar. Peki taşıt kredisi nasıl çekilir? Öncelikle taşıt kredilerinin 0 araç kredisi ve ikinci el araç kredisi olarak iki çeşidi bulunuyor. Almak istediğin aracın sıfır veya ikinci el olmasına bağlı olarak sağlanacak finansman bedelinde değişlikler olabiliyor. ON Taşıt Kredisi kullanım olanakları anlaşmalı bayilerden yapılacak olan ikinci el araç alımlarında şu şekilde:

• 400.000 TL ve altı araç alımlarında %70

• 400.001 TL ile 800.000 TL araç alımlarımda %50

• 800.001 TL ile 1.200.000 TL taşıt alımlarında %30

• 1.200.001 TL ile 2.000.000 TL araç alımlarında ise %20 olacak şekilde kredi kullanımı sağlanıyor.

Çekilen kredi miktarına bağlı olarak sağlanacak vade ve faiz oranları da farklılık gösterebiliyor. Taşıt kredisi nasıl alınır, sorusunu yanıtlayacak olursak da şu adımları izleyebilirsin.

• Taşıt kredisi kullanmadan önce arabanın fiyatına uygun ne kadar kredi kullanabileceğini öğrenmen gerekiyor. Dolayısıyla ihtiyacın olan miktara uygun kredi sağlayan finans kuruluşlarını araştırarak sana uygun krediyi bulabilirsin.

• Uygun taşıt kredisini bulduktan sonra başvuruda bulunabilirsin. Başvuru sırasında senden istenen belgeleri yanında bulundurman gerekiyor.

• Ardından yapılan başvuru değerlendirmeye alınarak, kredi notu, gelir durumunu gibi beyan edilen belgeler incelenerek kredi onayı çıkıyor. Birkaç iş günü içerisinde onaylanan kredi, sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte hesaba yatıyor.


Taşıt Kredisi Başvurusunda İstenen Belgeler

Taşıt kredisi başvurusu sırasında kredinin değerlendirmeye alınması için istenen belgeler taşıt kredisi şartları doğrultusunda belirlenerek aşağıda verildiği şekilde yer alıyor.

• Kimlik fotokopisi

• Gelir belgesi

• Araç faturası ve ruhsatı

• İkametgâh belgesi

• Satın alınan araç ikinci el ise noter onaylı satış belgesi

• Kredi sahibi adına düzenlenen herhangi bir fatura

Verilen bu belgeler, kredinin kullanılacağı banka ve finans kuruluşuna göre değişebiliyor.


İkinci El Araç İçin Taşıt Kredisi Nasıl Kullanılır?

2. el taşıt kredisi çekerken kredi miktarı çoğunlukla kasko değeri üzerinden belirleniyor. Bu krediyi çekerken dikkat edilen noktalardan biri de aracın yaş sınırı. İkinci el taşıt kredisi araç yaşı şartına tabii tutuluyor. Fakat bu kredi kullanacağınızı banka veya finans kuruluşunun koşullarına göre farklılık da gösterebiliyor. Genellikle 8 yaşına kadar olan araçlar için kolaylıkla kredi alınabiliyor. Bu sınır kasko değerine göre de şekillenebiliyor. İkinci el taşıt kredisi kullanırken araç değerine bağlı olarak kasko değerinin belirli bir miktarı peşinat olarak ödenmesi gerekiyor.


Taşıt Kredisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Taşıt kredisi alabilmek için kredi notu kaç olmalıdır?

Findeks kredi notu, tüketicilerin finansal durumlarını belirleyen bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Ne miktarda kredi kullanılacağını belirleyen bu not iyi çıktığı takdirde avantaj sağlıyor. Kredi notu 1500 ve üstü olduğu durumlarda taşıt kredisi çekilebiliyor. Kredi notları dağılımına baktığımızda ise 699 çok riskli, 700 – 1099 orta riskli, 1100 – 1499 az riskli, 1500 – 1699 iyi, 1700 – 1900 çok iyi tablosu karşımıza çıkıyor. Buna bağlı olarak da taşıt kredisi kullanabilmek için kredi notunun iyi ve çok iyi aralıklarında olması gerekiyor.

Taşıt kredisinde peşinat ödenir mi?

Taşıt kredisi kullanabilmek için belirli bir miktarda peşinat ödenmesi gerekiyor. Ödenecek peşinat tutarı kullanılmak istenen kredi tutarına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Taşıt kredisi kimlere verilir?

Taşıt kredisinin kimlere verilip verilemeyeceğine dair birçok koşul bulunmaktadır. Genel olarak kişi 18 yaşını doldurmuş ise, aktif ve en az 6 aylık SGK kaydı varsa, kişinin herhangi bir kurum ve kişi üzerinde ipoteği yoksa, kredi notu yeterliyse ve geliri taksit ödemelerini karşılayabiliyorsa taşıt kredisi kullanabilir.

Hangi araçlar için taşıt kredisi kullanılır?

Taşıt kredisi ikinci ve sıfır araçlarda kullanılabiliyor. Bunun yanında otomobil, ticari araç, ağır ve hafif araç olması fark etmeksizin tüm taşıtlarda geçerli. Motosiklet ve deniz taşıtları için de taşıt kredisi kullanılabiliyor.


* Sadece bilgi amaçlıdır, banka açısından bir bağlayıcılığı yoktur.

Benzer İçerikler