Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları

Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Alışveriş Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı Temassız Ödeme Hakkında Merak Edilenler Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Döviz Nasıl Değerlendirilir, Döviz Yatırımı Nasıl Yapılır? Bankacılık ve Finansta Yapay Zekâ Kullanımı Kredi Kartı Borcu Ödenmezse Ne Olur? Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Emeklilik Planı Nedir? Nasıl Oluşturulur? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Metaverse Nedir? Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS Portföy Yatırımı Nedir? E-İmza Nedir, Nasıl Alınır? Dijital Vatandaşlık Nedir? Enflasyon Nedir? Dijital Bankacılık Nedir?

Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları

Online Alışverişin Avantajları ve Dezavantajları

Teknolojinin hızlı gelişimi beraberinde pek çok yeniliği de getirmiş durumda. Özellikle internet erişiminin yaygınlaşması, alışveriş alışkanlıklarımızda değişimlere neden olmuştur. Bu değişimlerden biri de gelişmiş teknoloji sayesinde olduğumuz yerden alışveriş yapmanın kolaylaşması oluyor. Geçmişten günümüze olan bu süreçte pek çok mağaza fiziksel olarak varlığını korusa da bir ayağını online platformlara taşımış durumda. E-ticaret siteleri, mobil alışveriş uygulamaları sayesinde sahip olmak istediğimiz artık bir tıklama uzağımızda yer almakta. Alışveriş yapmayı kolaylaştıran bu uygulama ve platformlar, alışveriş yapabilmeyi daha ulaşılabilir ve pratik bir hale getiriyor. Bu gelişmeyle beraber online alışveriş kavramı da hayatımıza giriyor. Peki bu online alışveriş nedir, online alışverişin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu yazımızda senin için online alışverişin detaylarına değindik. İşte merak edilenler!

Online Alışveriş Nedir, Nasıl Yapılır?

Online alışveriş nedir, sorusu ile konuyu detaylandırmaya başlayabiliriz. Online alışveriş, internet üzerinde e-ticaret platformları vasıtasıyla hizmet satın alma işlemini ifade eder. Tüketiciler, elektronik ürünlerden, giyim ürünlerine kadar geniş çapta ürün skalasına ulaşabilmektedir. Bir nevi fiziksel mağazaların sanal versiyonları olan online alışveriş platformları, tüketicileri mağazaya gitmek zorunda kalmadan ihtiyaçlarını tamamlayabilmelerine olanak sağlar. Peki online alışveriş nasıl yapılır? Oldukça kolay bir sisteme sahip olan online alışveriş yapma süreci internet sitesi ya da mobil uygulama üzerinden gerçekleşmektedir. İhtiyacın olan ürünü seçerek sepetine eklemeli ardından sepetini onaylayarak sipariş verme sürecini başlatabilirsin. Adresini doğru bir şekilde yazmayı ihmal etmemelisin. Ardından ödeme adımına geçebilirsin. Sepetini onayladıktan sonra karşına ödeme sayfası çıkacaktır. Burada kredi kartı, banka kartı ya da sanal kart bilgileri girmelisin. Ödemeyi de gerçekleştirdiğin zaman online alışverişin tamamlanmış olacak.

Online Alışverişin Avantajları

Son yıllarda oldukça popüler olan online alışveriş hem bireysel tüketiciler hem de işletmeler için yeni fırsatlar yakalanmasına yardımcı olmaktadır. Alışveriş alışkanlıklarının değişmesine de neden olan online alışveriş ticaretin dinamiklerini de değişir. Birçok avantajı da beraberinde getiren online alışveriş sayesinde artık istediğin yerden istediğin zaman ihtiyacın olan ürünlere birkaç gün içinde ulaşabilmen mümkün. Online alışveriş avantajlarına baktığımızda ise şu şekilde sıralayabiliriz.

• Online alışverişin avantajları arasında kolaylık ve erişilebilirlik ilk sırada yerini almayı başarıyor. İnternet bağlantısının olduğu her yerde alışveriş yapabilme imkânı sunan online alışveriş ile alışveriş yapmak için ekstra bir zaman yaratmanıza gerek kalmıyor. Yoğun zamanlarında bile kolaylıkla almak istediği ürünleri ufak aralarında inceleyerek satın alabilirsin.

• Online alışveriş yapmak zamandan tasarruf edebilmeni de sağlıyor. Kalabalık kuyruklarda beklemene gerek de kalmadan kısa sürede alışverişini tamamlayabilirsin.

• Online alışveriş kolaylıkla fiyat karşılaştırması yapabilmene de olanak sağlıyor. Online alışveriş siteleri aynı ürün için farklı satıcı fiyatlarını da görebilmene imkan tanıyor. Böylece fiyat karşılaştırması yaparak daha tasarruflu bir alışveriş yapabilirsin.

• Online alışveriş siteleri üzerinden alışveriş yapmak için herhangi bir saat gerekmez. Günün her saati mağazalardan alışveriş yapılabilirsin. 24 saat açık mağazalar sayesinde gece geç saatlerde bile sipariş verebilmek mümkün.

• Alacağın ürünler hakkında daha önceden satın almış kullanıcıların yorumlarını inceleyebilir, satın alma noktasında daha rahat karar verebilirsin.

• Online alışveriş iade ve değişim konusunda da avantaj sağlayabiliyor. E-ticaret platformları üzerinden yapılan alışverişlerde kolay iade ve değişim seçeneklerinden yararlanarak ürünleri değiştirebilir ya da iade edebilirsin.

• Online alışverişlerde eski stoklara ulaşmak da oldukça kolay. Mağazalarda bulamayacağın ürünlere online mağazalar üzerinden ulaşabilir, ihtiyaçlarını tamamlayabilirsin.

Verilen tüm bu maddelere ek olarak online alışveriş avantajları arasında satın almak istediğin ürünler için yeteri miktarda nakittin yoksa online alışveriş kredisi ile kolaylıkla ihtiyaçlarını karşılayabilirsin. Özellikle yüksek fiyatlı ürünler için tercih edilen bu kredi seçeneğine ON Dijital Bankacılık ile kolaylıkla ulaşabilirsin. Online Alışveriş Kredisi mobilya, beyaz eşya veya elektronik alımlarında kullanılarak uygun vade seçenekleriyle ihtiyaçlarına anında sahip olmana yardımcı olur.


Online Alışverişin Dezavantajları

Online alışverişin dezavantajlarına baktığımızda ise dikkat etmemiz gereken birkaç madde karşımıza çıkıyor. Tüm bunlar aşağıdaki sıralanabilir:

• Online alışveriş dezavantajları arasında ürünü görüp deneyememe sorunu ön plana çıkıyor. Özellikle kıyafet ve ayakkabı gibi ürünlerde bu nedenden dolayı olmama gibi sonuçlarla karşılaşılıyor.

• Bir diğer dezavantaj ise güvenlik problemleri. Satın alma işlemi sırasında satıcıya karşı güven problemleri yaşanabiliyor. Özellikle ödeme adımında kişisel bilgilerini paylaşma konusunda ikileme düşebilirsin. Bunun önüne geçmek için güvenilir satıcılardan alışveriş yapmalısın.

• Kargo süreçleri de bir diğer dezavantajları arasında yer alıyor. Satın alınan ürünün teslimatı gecikebilir. Dolayısıyla bu da ürüne hemen sahip olunamaması açısında bir dezavantaj olarak değerlendirilebilir.

• Satın alınan ürün göründüğü gibi gelmeyebilir. Görseller ve açıklamalar yanıltıcı olabileceği için beklentileri karşılamayan ürünler ile karşılaşılabilmektedir.


Benzer İçerikler