Artık günümüzde hepimiz yoğun bir bilgi ve fikir akışıyla baş başbaşayız. Bu durum kimi zaman bizi bir hayli zorlayabiliyor. Özellikle önemli ve unutulmaması gereken detayları düzenlemek, işlerimizi organize edebilmek bir hayli zorlaşıyor. Öğrendiklerimizi, fikirlerimizi unutmadan not alabilmek hayatımız içerisinde başarılı olabilmek için önemli bir role sahip. Bu noktada not tutma uygulamalarından yararlanarak hayatımızı kolaylaştırmak mümkün. Notlarınızı, fikirlerinizi, öğrendiğiniz yeni bilgileri aklınıza gelebilecek her şeyi not edebileceğiniz bu uygulamalar hem not tutma alışkanlığı geliştirmenize hem de üretkenliğinizi arttıracak ve unutma stresinin önüne geçecek. Peki kullanabileceğimiz en iyi not tutma uygulamaları neler? Senin için bu yazımızda en iyi not tutma uygulamalarını inceledik ve kaleme aldık. İşte ihtiyaçlarına uygun kullanabileceğin 5 not tutma uygulaması!
1.Evernote
Not tutmak için tercih edebileceğin uygulamalardan biri olan Evernote, hem iş profesyonelleri hem de öğrenciler kullanılabilir türden. Çok yönlü özelliklere sahip olan Evernote, pek çok işi aynı uygulama üzerinden gerçekleştirebilmene olanak sağlıyor. Metin notları alabileceğin gibi, görev listeleri oluşturabilir, resimler halinde veya sesli notlar alabilirsin. Zengin metin biçimlendirmesi sayesinde notlarını görselleştirebilir, unutmamak için kendine uygun hale dönüştürebilirsin. Uygulama üzerinde zengin metin biçimi olan “.RTF” dosyalarını açmak ve düzenlemek de oldukça basit. Evernote ile telefon ya da tablet içerisindeki diğer etiket ve defterler ile kolaylıkla organize olabilir, cihazlar arası senkronizasyonu sağlayarak tüm not ve bilgilerini tek bir yerde toplayabilmene olanak sağlıyor. Bunun yanında web üzerindeki makaleleri kaydedip düzenleyebilmene, web sayfalarını ve ekran görüntülerini kaydetmene de imkan tanıyarak not tutma sürecini senin için eğlenceli ve basit bir hale dönüştürüyor.
2.Microsoft OneNote
Dijital not defterleri arasında en bilinen uygulamalardan olan Microsoft OneNote, kullanıcı dostu bir ara yüzü ve zengin özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Not uygulamaları arasında sevilen ve en çok tercih edilen bu uygulama, kullanıcıların metin notlarını, resim, çizim, ses kayıtları, web sayfası içeriklerini kolaylıkla kaydedebilme imkanı sunuyor. Üstelik hiçbir not birbirine karışmadan farklı sekmeler halinde açılarak, uygulama içerisinde notlar düzenli bir şekilde muhafaza ediliyor. OneNote uygulaması Microsoft Office paketleri dahilinde olduğu için Word, Excel veya Powerpoint’i aktif bir şekilde kullananlar için oldukça pratik kullanım alanı oluşturuyor. Sınırsız sayfa yapısı sayesinde hiçbir kısıtlamaya takılmadan özgürce not alabilmeni sağlıyor. Kalem desteği bulunan OneNote’ta el yazısı ile not alabilmen de mümkün!. Eğer bir ekip çalışması yapılıyorsa uygulama üzerinden oluşturacağın paylaşımlı defter ile ekip çalışmalarına uygun hale getirebilirsin.
3.Google Keep
Minimalist bir tasarım ile karşımıza çıkan Google Keep, sevilen bir not tutma uygulaması. Basit ve etkili bir not tutma deneyimi sunan Google Keep, Google’ın diğer ürünleri ile entegre olduğu için özellikle Android kullanıcıları ve çoğunlukla Chrome tarayıcıyı kullanan kişiler arasında oldukça popüler. Özellikle hareket halindeyken not alman gerekiyorsa Google Keep bu noktada sana kolaylık sağlıyor. Metin ve ses kayıtlarını birleştirebilme özelliğine sahip olan Google Keep, notlarını düzenli bir şekilde kaydedebiliyor. Buna ek olarak hatırlatma özeliğine sahip olan bu uygulama herhangi bir banka işleminiz varsa, örneğin kredi kartı borcu, fatura ödemesi gibi, Google Keep’in hatırlatma özelliğini kullanarak ödemelerini zamanında yapabilirsin. Bunun yanında yapılacaklar listesi yapmak, ödevleri birleştirmek, işlerini düzenlemek için Google Keep sana harika seçenekler sunarak işlerini kolaylaştırıyor. Bir not alma uygulaması olmasının yanı sıra görevleri de listeleyebilmenize kolaylık sağlayarak renk kodlama ve etiketleme ile düzenleyebilmene yardımcı oluyor. Bunun yanında sesli notları otomatik olarak metne çevirerek işlerini halletmeni kolaylaştırıyor.
4.Simplenote
İsmi gibi basit bir not alma uygulaması olan Simplenote, hızlı ve etkili not almak isteyenler için ideal bir tercih. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan Simplenote, çoğunlukla metinsel not oluşturmak ve düzenlemek için tasarlanarak bu amaçlarla kullanılıyor. Ders dinlerken, toplantı notu tutarken ve daha birçok not tutma gerektiren işi yaparken bu uygulamayı kullanabilirsin. Simplenote üzerinden notlarını otomatik olarak senkronize edebilir, hızlı arama ile kolaylıkla bulabilir ve diğer platformlar ile uyum içerisinde kullanabilirsin. Özellikle senkronizasyon özelliği, farklı cihazlar ile otomatik olarak birleştirilerek farklı platformlar üzerinden de kolaylıkla erişilebilmeye imkan tanıyor. Genel olarak Simplenote, bir metin notu oluşturmak, düzenlemek, etiketlemek ve arşivlemek için ideal bir tercih.
5.Notion
Not tutma uygulamaları arasında Notion da tercih edilen bir diğer uygulama olarak yer alıyor. Not tutmanın ötesine geçen Notion, proje yönetimi ve veri tabanı oluşturmak için de sıklıkla kullanılıyor. Ekipler için oldukça kullanışlı olan Notion, freelance çalışanlar için de işlerini düzenleyebilmeleri ve notlarını tek bir yerde tutmaları açısından oldukça kullanışlı... Geniş kapsamlı bir yazılım olmasından dolayı uygulama içerisinde kanban panoları düzenleyebilir, takvim üzerinde planlama yapabilir ve liste yapıları oluşturabilirsin. Paylaşımlı sayfalar oluşturarak ekip için düzenlemeler yapabilir ve uygulama üzerinden iş takibi yapabilirsin. Farklı şablonları sayesinde birçok işi aynı anda yürütebilir, bilgileri kaybolmadan saklayabilme avantajı elde edebilirsin. Esnek ve özelleştirilebilir bir içeriğe sahip olması açısından birçok alan için kolaylıkla kullanılır ve geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor.
Sen de bu uygulamaları dilersen Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler yazımıza göz atarak, yeni öğrendiğin bilgileri not alarak deneyimleyebilmem fırsatı yakalayabilirsin.
Benzer İçerikler
Pasif Gelir Nedir?
Pasif gelir kaynakları ve sağladığı avantajlar ON Sözlük'te. Pasif gelir oluştururken dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında bilgi için hemen tıklayın!
Kredi Notu Nasıl Yükselir?
Kredi notu nasıl yükseltilir, nasıl değerlendirilir? Sorularının cevabı ve kredi notu hakkında bilinmesi gerekenler ON Sözlük'te! Tıklayın ve yazımızı inceleyin!
Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır?
Yatırım Hesabı Nedir? Yatırım Hesabı Açmak Neden Önemlidir? Sorularının cevabı ON Sözlük'te sizinle!
Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır?
Stopaj Nedir? Stopaj Nasıl Hesaplanır? Sorularının cevabı ON Sözlük'te sizinle!
Dijital Bankacılık Nedir? Nasıl Hesaplanır?
Dijital Bankacılık kavramını, ne anlama geldiğini ve hesaplama yöntemlerini sizler için açıkladık. Öğrenmek için hemen ON Sözlüğe gelin!
Tevkifatlı Fatura Nedir?
Tevkifatlı fatura nedir? Diğer fatura türleriyle farkı nedir? Sorularının cevabı ve tevkifatlı fatura hakkında bilinmesi gereken tüm bilgiler ON Sözlük'te sizlerle!