Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı

Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Alışveriş Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Temassız Ödeme Hakkında Merak Edilenler Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Metaverse Nedir? Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS Portföy Yatırımı Nedir? Enflasyon Nedir?

Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı

Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı

Teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber bankacılık uygulamalarında da yenilikler ortaya çıkarmaya başladı. Bu yenilikler zaman içerisinde pratik hale gelerek finansal işlemleri daha hızlı ve kolay gerçekleştirmemize olanak sağlıyor. Özellikle para gönderme ve alma kısmında oldukça hızlı ve kolay bir noktaya ulaşmış durumda. Bu hızlı ve pratik para akışının sağlanması karekod olarak bilinen teknoloji sayesinde meydana geliyor. Bankacılık sektörüne çağ atlatan bir gelişim olan karekod ile para gönderme ve alma pratik bir şekilde işlem yapma özgürlüğü sunuyor. Günümüzde en çok kullanılan finansal gelişmelerden biri olan karekod kullanımına dair detayları senin araştırdık ve bu yazıda yer verdik. İşte detaylar!

Karekod ile Para Gönderme Nedir?

İlk olarak karekod nedir sorunu cevaplayalım. Karekod, “QR Kod” olarak da bilinen İngilizcesi “Quick Response” olup “Hızlı Yanıt” anlamına geliyor. Bir nevi barkod olarak da tanımlayabileceğimiz bu karekodlar çeşitli bilgileri kodlar içerisinde barındırması ile oluşuyor. Siyah beyaz grafiklerden oluşan karekodlar, mobil cihazlar tarafından kolaylıkla okunabiliyor. Mobil cihazların kameraları bu karekodları taranarak içeriğindeki bilgilere kolaylıkla erişebilmenize yardımcı olur. Geniş bir kullanım alanına sahip olan karekodlar, bankacılık alanında en çok para gönderme ve çekme işleminde kullanılıyor. Karekod ile para gönderme, QR kod’un alıcı kişi tarafından taranarak para transferi işlemi gerçekleştirmesi ile ödeme yapması anlamına geliyor. Böylece hesap bilgisi veya IBAN numarası paylaşmaya gerek kalmadan basitçe para gönderme işlemi yapılabiliyor. Hata yapma riskini ortadan kaldırarak güvenli bir ortam oluşturuyor. Karekod, yalnıza ödeme yapmak için değil karekod ile para çekme işlemleri için de sıklıkla tercih ediliyor. Karekodun okutulması ile gerçekleştirilen bu işlem de saniyeler içerisinde gerçekleşiyor.

Karekod ile Para Gönderme Nasıl Yapılır?

Para göndermen gerekiyor ama kartın yanında değil veya kartlı işlem yapmakla uğraşmak istemiyorsan QR kod ile para gönderebilirsin. Üstelik şubeye gitmeye gitmende de gerek yok. Bankaların mobil bankacılık uygulamaları üzerinden yapılabilen bu işlem için tek yapman gereken ON Mobil uygulamasını indirmek. Uygulamayı indirdikten sonra basit ve hızlı bir şekilde para gönderme işlemi yapabilirsin. QR kod ile para göndermek için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli.
• İlk olarak ON Mobil uygulaması üzerinden hesabınla giriş yapmalısın.
• Ardından menüde bulunan QR İşlemleri menüsüne girmelisin.
• Burada para gönderme seçeneğine tıklayarak göndermek istediğin miktarı girmelisin.
• Daha sonra para göndermek istediğin kişinin QR kod’unu okutarak ya da sana gönderilen QR kod fotoğrafını yükleyerek para transferi gerçekleştirebilirsin.
Para göndereceğin hesabın bilgilerinin tanımlı olması gönderme işlemi esnasında daha pratik olmayı sağlayacaktır. Bu işlem pek çok banka özelinde benzer şekilde gerçekleşiyor. Yalnızca banka özelinde işlemi gerçekleştirebilmek için karekodun okutulma sırasında değişiklikler görülebiliyor. Dolayısıyla adımları dikkatli takip etmek önemlidir.

Karekod ile Para Gönderme Hakkına Sıkça Sorulan Sorular

Karekod ile hangi işlemler yapılır?

Karekod hakkında merak edilenlerden bir diğeri de hangi işlemlerin yapılabildiği oluyor. Karekod ile para gönderildiği gibi karekodla para çekme işlemi de oldukça sık yapılan işlemlerden biri. Özellikle ATM’lerde kartlı işlemle uğraşmak istemezsen para çekmek istediğin tutarı girerek ATM ekranındaki QR kodu okutarak istediğin tutarı çekebilirsin. Karekod işlemleri yalnızca para gönderme ve çekme ile sınırlı olmayıp alışverişlerinde de kullanabilirsin. Alışveriş sonunda ödemelerini QR kod ile gerçekleştirebilir, POS cihazındaki kodu okutarak ödemeni anında gerçekleştirebilmen mümkün. Tüm bunların yanında para isteme özelliği de karekod ile kullanılabiliyor. Kendine para transferi isteyeceğin zaman karekod uygulaması ile kolaylıkla isteyebilirsin. Karekod ile dilediğin saat ve zamanda işlem yapabilir, 7/24 kullanılabilir özelliğinden faydalanabilirsin.

Karekod ile para gönderirken işlem sınırı var mı?

Karekod ile para gönderirken belirli bir limit bulunuyor. Günlük fast işlem limiti 2000 TL olması açısından karekod ile yapılan para gönderimi de fast üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla 2000 TL’ye kadar işlem yapılabiliyor.

Karekod ile para gönderirken herhangi bir ücret alınır mı?

Karekod ile para gönderirken ON Dijital Bankacılık herhangi bir ücret talep etmez. Fakat bu durum bankaların kendi politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Karekod ile para göndermenin avantajları nelerdir?

Karekod ile para göndermek pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Bunlardan ilki hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapabilmek. Tek bir karekod taramasıyla para gönderme işlemini pratik bir şekilde tamamlayabilirsin. Buna ek olarak güvenli bir sisteme sahip olması da avantajlı bir hale getiriyor. Hesap bilgileri, IBAN ya da hassas bilgileri girmeye gerek kalmadan QR kod üzerinden gerçekleşen işlemler dolandırıcılık risklerinin de önüne geçebiliyor. Temassız işlem yapabilme özelliği sayesinde bulaşıcı hastalık riskini de minimize ediyor. Tüm bunların yanında ise anında işlem özelliğinden dolayı acil ihtiyaçlarınızda nakit akışı sağlayabilmenize olanak tanıyor.

Karekod ile hangi para birimleri ile işlem yapılır?

Karekod ile yalnızca TL üzerinden işlem yapılabilmektedir.


* Sadece bilgi amaçlıdır, banka açısından bir bağlayıcılığı yoktur.