İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir?

İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir? Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Alışveriş Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı Temassız Ödeme Hakkında Merak Edilenler Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler Yatırım Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli? Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Döviz Nasıl Değerlendirilir, Döviz Yatırımı Nasıl Yapılır? Bankacılık ve Finansta Yapay Zekâ Kullanımı Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Emeklilik Planı Nedir? Nasıl Oluşturulur? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Metaverse Nedir? Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS Portföy Yatırımı Nedir? Enflasyon Nedir?

İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir?

İhtiyaç Kredisi Nedir? İhtiyaç Kredisi Kimlere Verilir?
Beklenmedik zamanlarda ortaya çıkan nakit ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan ihtiyaç kredisi, finansal çözüm arayışına son verir. İhtiyaçlara hızlı bir çözüm sunan ihtiyaç kredisi pratik bir şekilde nakit desteği sağlayarak en popüler bankacılık ürünleri arasında yerini almayı başarıyor. Ev tadilatından, düğün masraflarına ya da eğitim harcamalarına kadar acil nakit ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılan ihtiyaç kredileri pek çok amaca hizmet eder. Peki ihtiyaç kredisi kime verilir? Senin için bu yazıda ihtiyaç kredisi şartları, kime verildiği gibi detaylara değindik. Haydi neler olduğuna birlikte bakalım.

İhtiyaç Kredisi Nedir?

İlk olarak ihtiyaç kredisi nedir, sorusunu detaylandıralım. İhtiyaç kredisi, günlük yaşam içinde oluşabilecek acil nakit ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olur. Yalnızca acil ihtiyaçlar için değil planlı masraflar için de kullanılan ihtiyaç kredileri, bankalardan belirli süre ve faiz oranı karşılığında alınır. Birden farklı amaç için kullanılabilen bu krediler, evlilik kredisi, eğitim veya alışveriş kredisi gibi farklı isimlerde de isimlendirilebilir. İhtiyaç kredisi çeşitleri her nasıl anılsa da her biri aslında ihtiyaç kredisi altında toplanır. Bu krediler genellikle küçük ve orta ölçekli harcamalar için tercih edilir. Vade süreleri de 3 aydan başlayarak 36 aya kadar çıkmaktadır.

İhtiyaç Kredisi Kimler Alabilir, Şartları Nelerdir?

İhtiyaç kredisi kimler alabilir, sorusuna baktığımız ise karşımıza geniş bir grup çıkıyor. 18 yaşını doldurmuş ve bir geliri olan herkes kredi başvurusunda bulunabilir. İhtiyaç kredisi alabilen kişiler ise kısaca şu şekilde özetlenebilir:
• Düzenli bir geliri olan kişiler ihtiyaç kredisi kullanmak için başvuru yapabilir. İhtiyaç kredisi alabilmek için en geniş grup olan düzenli gelire sahip olan maaşlı çalışanlardır.
• Bir diğer ihtiyaç kredisi kullanabilen grup ise emeklilerdir. Banka tarafından düzenli bir gelir kaynağı olarak kabul edilen emekli maaşları kredi kullanımında olumlu olarak geri dönüş alabilmektedir. Bankanın diğer şartlarına bağlı olarak değişse de genellikle vade süreleri bu grupta kısa tutulur.
• İhtiyaç kredisi alma konusunda oldukça avantajlı bir konumda olan kişiler ise kamu çalışanlarıdır. İş güvencesi ve düzenli maaş geçmişleri bulunan kamu çalışanları uzun vadede kredi kullanabilme imkanına sahiptir.
• Ev hanımları ve öğrenciler de kredi alabilecek gruplar arasında bulunur. Öğrenciler için öğrenim kredisi gibi krediler çıkarken ev hanımları bankaya düzenli bir gelir akışı gösterdiklerinde bankanın kredi imkanlarından yararlanabilirler.
Yukarıda bahsi geçen kişilerin kredi kullanabilmeleri için bankalar tarafınca önceden belirlenmiş şartların da karşılanıyor olması gerekir. Kredinin onaylanabilmesi için karşılanması gereken ihtiyaç kredisi şartları ise şu şekildedir:
• 18 yaşını doldurmuş olmak,
• Geçerli bir kimlik belgesine sahip olmak (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport),
• Kredi başvuru formu,
• İkametgâh,
• Belgelenebilir bir gelirin olması,
• Kredi notunun yüksek olması (1-100 puan üzerinden olması)
• Kara listede olmamak.
Verilenlere ek olarak ideal yaş sınırı arasında olmak da kredi çekebilmek için önemli detaylar arasında yer alır. Bazı durumlarda 65-70 yaş üstü kişilerde yaştan dolayı kredi çıkmayabildiği gibi ek bir teminatta istenebilmektedir.

İhtiyaç Kredisi Çekerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

18 yaşını doldurmuş ve düzenli bir gelire sahip olan herkes ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilir. Peki ihtiyaç kredisi çekerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Şimdi de bu sorunu cevabını verelim.
• İhtiyaç kredisi çekerken gelir durumuna dikkat etmen gerekir. Geri ödemekte zorlanmayacağın bir miktar çekerek rahat bir ödeme planı oluşturabilirsin.
• Faiz oranları da dikkatli olman gereken bir diğer konular arasında bulunur. Faiz oranları bankalara göre değişiklik gösterir. Dolayısıyla kredi çekmeden önce bir piyasa araştırması yapmakta fayda var. Böylece en uygun faiz oranına sahip ihtiyaç kredisini kullanabilirsin.
• Geri ödeme planını iyi bir şekilde oluşturmalısın. Kredi kullanırken vade miktarını da seni zorlamayacak şekilde ayarlaman önemli. Böylece geri ödeme planını seni en rahat ettirecek şekilde seçebilirsin.
• Kredi kullanırken dikkat etmen gereken bir diğer detay ise gizli masraflardır. Bunlar dosya ve hayat sigortası gibi masraflar olup ek bir maliyet çıkarabilir. Dolayısıyla çekmek istediğin miktarın üstünden bunların miktarı düşecektir. Ne kadar miktarda kredi çekmek istediğini bu masrafları düşünerek hesaplamayı unutmamalısın.

Dilersen İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Yazımıza göz atarak bu kredi türü hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsin.