Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS

Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS Altın Yatırımı Nedir? Hisse Senedi Nedir? Devalüasyon Nedir? Arbitraj Nedir? Depozito Nedir, Neden Önemlidir? Faaliyet Belgesi Nedir? E Pin Nedir? Finansal Okuryazarlık Nedir? Findeks Kredi Notu Nedir? İhtiyaç Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Taşıt Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Borsa Nedir, Borsa Çeşitleri Nelerdir? Kredi Kartı Asgari Ödeme Tutarı Nedir? Stopaj Nedir, Nasıl Hesaplanır? Yatırım Hesabı Nedir, Nasıl Açılır? Alışveriş Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır? Karekod ile Para Gönderme: Kolay ve Hızlı Temassız Ödeme Hakkında Merak Edilenler Yatırım 101: Yeni Başlayanların Bilmesi Gerekenler Emekli Maaşı Hesaplanırken Neler Dikkate Alınır? Nakit Avans ve Kredi Arasındaki Fark Nedir? Ciro Nedir? Ciro ile Kar Arasındaki Farklar Nelerdir? Tevkifatlı Fatura Nedir? E-Fatura Nedir? Konut Sigortası Nedir? Anonim Şirket Nedir? İşsizlik Sigortası Nedir? Kapora Nedir? Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir? Resesyon Nedir? Provizyon Nedir? Tapu Nedir ve Neden Önemlidir? Cari Açık Nedir? Broker Nedir? Ne İş Yapar? İndikatör Nedir? Ne İşe Yarar? DAX Nedir? DAX40 Endeksi Nedir? Bilanço Nedir? Nasıl Hazırlanır? Pasif Gelir Nedir? Neden Önemlidir? Volatilite Nedir? Nasıl Ölçülür? Konsolidasyon Yöntemleri ve Önemi Tahvil Nedir? Ne İşe Yarar? Borsada Açığa Satış Nedir? IBAN Numarası Nedir? IBAN Numarası Kaç Haneli Olur? Halka Arz Nedir? Halka Arz Hisseleri Nasıl Alınır? Debit Kart Nedir? Debit Mastercard Ne Demek? Kripto Para Nedir? Sanal Para Birimleri Nelerdir? ABD Dolar Endeksi (DXY) Nedir? Nasıl Hesaplanır? CDS Nedir? CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır? Metaverse Nedir? Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır? Kira Artışı Neye Göre Yapılır? Nasıl Hesaplanır? Hasarlı ve Yırtık Para Değişimi Nasıl Yapılır? Temettü Nedir? Hedge nedir? Araçlarda Benzin Tasarrufu Nasıl Yapılır? Akaryakıt Fiyatları Neye Göre Belirlenir? Temerrüt nedir? Nominal Reel Değeri Nedir? Emtia Nedir? Emtia Yatırımı Nasıl Yapılır? Eurobond Nedir? Eurobond Yatırımı Nasıl Yapılır? SWIFT Nedir? Trafik Cezası Nasıl Sorgulanır Ve Nasıl Ödenir? Sanal Kart Nedir? Nasıl Oluşturulur? Big Mac Endeksi Nedir? Nasıl Hesaplanır? 50/30/20 Kuralı Nedir? Bütçe Yönetiminde Ne İşe Yarar? Deflasyon Nedir? Etkileri Nelerdir? Rayiç Bedel Nedir? Nasıl Hesaplanır? Kredi Notu Nasıl Yükselir? Yatırım Fonu Türleri Nelerdir? Kredi Notu Nedir? Portföy Yatırımı Nedir? Enflasyon Nedir?

Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS

Geleceğin Ödeme Yönetimi: Sanal POS
Dijitalleşme günümüzde her alanda hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmeler içerisinde ödeme sistemleri de yer alıyor. Özellikle de ödeme sistemlerinde yapılan güncellemelerle birlikte sanal pos olarak bilinen ödeme yöntemi ön plana çıkıyor. Hem işletme hem de müşteriler için pratik bir ödeme sistemi olan sanal poslar güvenli ve hızlı olma özellikleri ile biliniyor. Peki sanal POS nedir, gelecek için bizlere neler sunabilir?

Sanal POS Nedir?

Sanal POS, en temel ifadeyle fiziksel bir POS cihazı yerine dijital versiyonunu ifade ediyor. Dijital POS cihazı ile alınan ödemeleri ifade eden sanal POS cihazları çoğunlukla e-ticaret yapan firmalar tarafından kullanılıyor. Fakat fiziksel mağaza ve işletmelerde de internet üzerinden yapılan alışverişler için kullanılıyor. POS cihazlarının online platformlar için uyarlanmış hali olan bu sanal POS’lar, online alışverişler başta olmak üzere pek çok online platformda kullanılıyor. Kredi ve banka kartı bilgileri aracılığıyla ödeme alınmasını sağlayan bu sistem fiziki olarak bir yere gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapılabilmesini sağlıyor. Satıcılar için de oldukça işlevsel olan bu sistem sayesinde hızlı ve kolay bir şekilde yapılan ödemeler tahsil ediliyor.

Sanal POS Nasıl Çalışır?

Sanal POS cihazı, internet üzerinden yapılan alışverişlerde ödeme sürecini kolaylaştıran bir arayüz olarak biliniyor. Bu POS cihazları, işletmelerin dijital ortamdaki diğer kuruluşlar ile veri transferi yapabilmesini sağlayan bir sistem ile çalışıyor. Arka planda karmaşık bir sisteme sahip olan sanal POS’lar güvenli yazılımları sayesinde oldukça basit kullanımları bulunuyor. Sanal POS kullanımı ise bir ürün veya hizmeti satın almak istediğinde ödeme aşamasında kart bilgilerini girmen yeterli. Ardından birkaç dakika içerisinde ödeme işlemini tamamlayabilirsin. Sanal POS’lar, girilen kart bilgilerini güvenli bir şekilde bankaya ileterek ödemenin onaylanmasını sağlıyor. Bu aşamada gelen bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek hem ödemenin onaylanması hem de doğru işletmeye ödemenin düşmesi gerçekleşiyor. Bu süreçte gerçekleşen bu izin süreci provizyon olarak tanımlanarak provizyonun verilmesi durumunda yapılan işlem onaylanıyor. Onaylanan ödemeyle birlikte işlem başarılı bir şekilde tamamlanarak satıcı ödemeyi hesabında görebiliyor.

Kart bilgilerinde bir hata olması durumda provizyon için onay verilmez ve ödeme gerçekleşmemiş olur. Sanal POS cihazlarında işlem sırasında veri güvenliğinin sağlanabilmesi için SSL şifreleme gibi güvenlik önlemleri devreye giriyor. Bu güvenlik önlemi tüketici ve satıcının hem kişisel hem de finansal bilgilerini koruma altına alarak güvenli ve hızlı bir alışveriş deneyimi sunuyor. Dolayısıyla bilgilerin eksik veya hatalı girilmesi durumunda bu şifreleme güvenlik sisteminden geçemeyerek hata almasına neden oluyor. Onaylanması durumunda ise yapılan harcama bedeli hesabından ya da kart limitinden düşerek satıcının hesabına aktarılıyor.


Sanal POS Nasıl Alınır?

Kredi notu, bankalara müşterilerinin finansal kredibilitesini ve riskini gösteren en önemli göstergelerden biridir. Sanal POS hakkında merak edilenlerden biri de sanal POS nasıl alınır, sorusu oluyor. Eğer sen de işletmen için sanal POS kullanmak istiyorsan bunun için sanal POS uygulamasına sahip olan bir banka ile görüşebilirsin. Hizmet almak istediğin bankaya yapacağın sanal POS başvurusu ilk adımlardan biridir. Başvurunun ardından bankada bulunan bir ticari hesabın yoksa ticari hesap açılır ve evraklar tamamlanır.

Ardından sanal POS yazılımı iş yaptığın internet sitesine entegre edilir ve kullanmaya başlayabilirsin. Sanal POS’u siteye kurarken internet sitesinin alt yapısının bu işlem için yeterli olması önemlidir. Bunun için şu adımları sağlayabilirsin:

• Aktif bir internet sitesinin olması sanal POS kurulumu açısından önemli. Eğer site daha açılmadıysa test ortamında ise site linkini paylaşarak da kurulum gerçekleştirebilirsin.

• Web sitesinden üyelik olsun ya da olmasın sipariş verilebilmeli.

• Ödeme seçeneklerinde kredi, banka kartı seçenekleri olması gerekiyor.

• Farklı dil seçenekleri ekleyebilirsin fakat lokasyan gereği Türkçe dil seçeneği mutlaka olmalı.

• Yapılacak ödemeler için sitenin kendi sayfası kullanılacak ise TLS ya da en az 1 ay geçerli 128 bit SSL sertifikasına sahip olmalısın. Eğer SSL sertifikan yoksa hizmet almak istediğin bankasının ödeme sayfasına yönlendirilerek ödemelerin gerçekleşmesini sağlayabilirsin.

• İşletmelerin sistemi test edebilmeleri için giriş yaparak kullanabilecekleri hesaplarının olması gerekir. Dolayısıyla hesap da açmalısın.


Sanal POS’u Kimler Kullanabilir?

Sanal POS cihazları, internet üzerinden alışveriş yapmayı kolaylaştıran teknolojik gelişmelerden biri olarak yer alıyor. “Sanal mağaza ödeme sistemi” olarak da bilinen sanal POS, uygun koşulları sağlayan büyük küçük fark etmeksizin online ürün veya hizmet sunan pek çok şirket tarafından kullanılabiliyor. Sanal POS açma ve kullanılabilmesi için SSL sertifikasının olması, web sitesinin sorunsuz çalışması, hukuki olarak geçerli olması, telif haklarının bulunması gibi pek çok noktaya dikkat edilmesi gerekiyor. Her ihtimale karşı iletişim kanallarının açık olması da yaşanacak sorunlarda hemen müdahale edilmesi açısından önemli detaylar arasında bulunuyor.

Sanal POS Avantajları ve Geleceği

Sanal POS alışveriş yapmanızı kolaylaştıran dijital POS cihazı olarak ödeme yöntemleri içerisinde yer alıyor. Sağladığı pek çok avantaj ile işletme ve tüketicilerin bir numaralı tercihlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

• Kolay ve hızlı olması daha pratik bir ödeme sunuyor. Aynı zamanda internet bağlantısı olan bir yerden ödeme alabiliyor.

• Düşük maliyetli olması fiziksel POS cihazlarının aksine sanal POS’larda ek donanımım maliyetleri bulunmayacağı için küçük işletmelerde avantaj sağlıyor

• SSL ve 3D Secure yöntemleri ile güvenli bir alışveriş geçirmene yardımcı oluyor.

• Çoklu para birimi desteği ile farklı para birimlerinden de ödeme alabiliyorsun.

Sağlanan tüm bu avantajlar aslında sanal POS’un geleceğini de oluşturuyor. Gelecekte sanal POS uygulamalarının gelişmesiyle beraber yapay zekâ ile desteklenerek güvenliğin geliştirilmesi hedefleniyor. Aynı zamanda dolandırıcılığın erken tespit edilmesini kolaylaştıracak ve önüne geçmesi planlanıyor. Biyometrik ödeme sistemlerinin yüz tanıma veya parmak izi gibi tarayıcılar yardımıyla ödeme yapılabilmesi muhtemel uygulamalar arasında yer alması gelecekte vaat edilen avantajlar arasında.

Dilersen ON Dijital Bankacılık ile yeni dijital hizmetlere de göz atabilirsin.