Geleneksel finansal hizmetleri bir adım öteye taşıyan dijital finansal hizmetler, tasarruflu ve kullanıcı dostu çözümler sunması ile ön plana çıkıyor. Dijital çağa ayak uyduran dijital bankacılık hizmetleri dijitalleşmenin açtığı bu yolda güzel bir şekilde dönüşen alanlar arasında bulunuyor. Peki bu yeni dönüşümün içerisinde dijital banka hesabı nasıl açılır, dijital banka hesabı açarken bilmemiz gerekenler nelerdir? Bu yazıda senin için dijital banka hesabı açarken nelere dikkat etmen gerektiğine ve pek çok detaya değiniyoruz. Haydi gel birlikte bakalım.
Dijital Banka Hesabı Nedir, Ne İşe Yarar?
Dijital Banka Hesabı Açarken Bilmen Gerekenler
Dijital Banka Hesabı Nasıl Açılır?
Dijital banka hesabı ile merak edilenlerden biri de dijital banka hesabı açmanın nasıl olduğudur. Dijital banka hesabı açmak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Bunun için hesap açmak istediğin bankanın mobil uygulamasını telefonuna indirmen ya da internet bankacılığı üzerinden hesap açma işlemlerine başlayabilirsin. Bunun için uygulama ekranında gösterilen adımları takip edebilirsin. Genelde takip etmen gereken adımlar şu şekildedir:
• Kimlik ve iletişim bilgilerini açılan sekme üzerinden eksiksiz ve doğru bir şekilde girmelisin.
• Kullanıcı sözleşmesini imzalayarak bir sonraki adıma geçebilirsin.
• Bu noktada video kimlik doğrulaması istenebilmektedir. Ekranda gösterildiği şekilde kimlik doğrulamasını da gerçekleştirdikten sonra hesabın kullanıma hazır olacaktır.
Dijital Banka Hesabının Özellikleri ve Avantajları
Dijital banka hesabı avantajları ve özelliklerini incelediğimizde şu detaylar ön plana çıkıyor.
• Dijital banka hesaplarının en temel özelliği çevrimiçi kullanılabiliyor olmasıdır. İnternet ya da mobil bankacılık uygulamaları üzerinden günün her saati hesabınız üzerinden işlem yapabilmeye olanak sağlar.
• Bir diğer temel özelliği ise fiziksel olarak şubeye gitme ihtiyacı hissetmemektir. Çevrimiçi hizmet sunan bu banka hesapları pek çok işlem gerçekleştirebilmene olanak sağlar.
• Dijital banka hesapları kimi zaman düşük işlem ücretleri uygular. Kimi zaman da hiçbir masraf talep etmemektedir. Bu durum bankanın izlemiş olduğu politikalara göre değişiklik gösterir.
• Dijital banka hesabının olması hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapabilmeyi sağlar. Dakikalar içerisinde işlemlerini tamamlayabilirsin.
• Dijital banka hesapları normal vadesiz hesabının yanında ekstra hizmetlerden yararlanabilmene de yardımcı olur. Böylece bankanın çeşitli finansal ürünlerinden de faydalanabilirsin.
Dijital banka hesabı ve dijital bankacılıkla ilgili daha detaylı bilgiye ulaşmak için Dijital Bankacılık Nedir? yazımıza da göz atabilirsin.
* Sadece bilgi amaçlıdır, banka açısından bir bağlayıcılığı yoktur.
Benzer İçerikler
Ek Hesap Nedir & Faiz Hesaplaması Nasıl Yapılır?
Ek Hesap Nedir? Ek Hesap Faizi Nedir? Sorularının cevabını öğrenmek için hemen ON Sözlüğe gelin!
Provizyon Nedir?
Provizyon hakkında aradıklarınız ON Sözlük'te. Bekleyen provizyon, açık provizyon ve prozviyondaki işlemler hakkında ayrıntılı bilgi için hemen tıklayın!
Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir?
Mevduat hesabı çeşitleri nelerdir? Mevduat hesabı nasıl açılır? Sorularının cevabı ve mevduat hakkında bilinmesi gerekenler ON Sözlük'te sizlerle!
Kira Artışı Neye Göre Yapılır?
Hem kiracılar hem de ev sahipleri tarafından merak edilen kira artış oranı nasıl hesaplanır? Kira artışını hangi faktörler etkiler? Sorularının cevabı ON Sözlük'te!
50/30/20 Kuralı Nedir? Ne İşe Yarar?
İnsanların bütçe yönetimini gelirlerini üç farklı yüzdeye bölerek harcamalarını sağlayan 50/30/20 kuralıyla ilgili merak edilen birçok bilgi ON Sözlük'te sizlerle!
E-Fatura Nedir ve Neden Önemlidir?
E-Fatura nedir? Dijital ortamda düzenlenen, iletilen ve saklanan satış belgesi olan E-Fatura hakkında bilinmesi gerekenler ve daha fazlası ON Sözlük'te!