CDS Nedir?
Türkiye CDS Primi Geçmişi
Risk Primi Nedir?
“Risk primi nedir?” yatırımcıların aklını kurcalayan sorulardan bir diğeridir. Risk primi, bir varlığın getiri potansiyelini belirleyen faktördür. Her yatırım aracında belirli bir getiri ve risk beklentisi bulunur. Ancak getiri ve risk, çoğunlukla doğru orantılıdır. Dolayısıyla risksiz bir varlığın getiri beklentisi düşüktür. Hâliyle risk primi de azdır.
Söz konusu prim, yatırımın risk düzeyini belirleyen faktörlerin bir kombinasyonunu yansıtır. Varlığın malî durumu, sektör şartları, likidite, politik riskler, piyasa koşulları, enflasyon ve faiz oranları gibi etkenler bu faktörler arasında sayılabilir. Risk primi, aynı zamanda varlığa yönelik talebi de gösterir. Ancak yüksek risk primi, her zaman beklenenin üzerinde getiri sağlayacağın anlamına gelmez. Dolayısıyla yatırım yaparken risk ve getiri arasındaki dengeyi sağlaman önemlidir.
5 Yıllık CDS Nedir?
10 Yıllık CDS Nedir?
2018 yılında bozulmaya başlayan ekonomik dengeler, söz konusu seyri yavaş yavaş yükseltmiştir. 2022 yılının Temmuz ayında ise Türkiye CDS puanı en düşük olduğu seviyenin 7 katına kadar çıkmış ve 900’ü geçmiştir. Sonraki dönemde bu puan düşse de geçerli bir azalma sağlanamamıştır.
CDS Risk Priminin Önemi
CDS Risk Primi Nasıl Hesaplanır?
ON’u indirerek, şubeye gitmeden kazanmaya başlayın!
Hesap AçBenzer İçerikler
Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır?
Uluslararası Para Transferi Nasıl Yapılır? Uluslararası Para Transferi Nedir? Sorularının cevabı ve altın yatırımı hakkında merak edilen soruların cevabı ON Sözlük'te sizinle!
Paranızı Değerlendiren Mevduat Hesabı Nedir?
Mevduat hesabı çeşitleri nelerdir? Mevduat hesabı nasıl açılır? Sorularının cevabı ve mevduat hakkında bilinmesi gerekenler ON Sözlük'te sizlerle!
Anonim Şirket Nedir? Nasıl Yönetilir?
Anonim şirket nedir, nasıl yönetilir? Sorusunun cevabı ve anonim şirketler hakkında bilinmesi gereken bilgiler ON Sözlük'te hemen tıklayın sayfamızı inceleyin!
Arbitraj Nedir?
Arbitraj nedir ve nasıl yapılır sorularının cevapları ON Sözlük'te. Arbitraj ve arbitraj çeşitleri hakkında ayrıntılı bilgi ve daha fazlası için hemen tıklayın!